Upravljanje u energetici

Kompanija EDING TELECOM d.o.o. nudi svojim klijentima izradu PLC sistema, počev od novih sistema, pa sve do retrofita postojećih sistema. PLC sistemi koje smo u mogućnosti ponuditi se kreću od jednostavnih PLC sistema za industrijske potrebe i procesne linije u proizvodnji, pa sve do zahtjevnih PLC sistema upravljanja na autocestama.

Prateći svjetske trendove, gdje je PLC postao neizostavan dio svih modernih i naprednih industrijskih i infrastrukturnih objekata, naš tim kvalificiranih stručnjaka je u mogućnosti ponuditi PLC sistem sa jednostavnim ožičenjem, logičkom upravljačkom jedinicom, jednostavnom  dijagnostikom, što u konačnici dovodi do veće pouzdanosti sistema. Ovaj dio je kompatibilan sa ostalim uređajima u mreži, od HMI-a, SCADA-e, frekventnih pretvarača, što smo dokazali našom implementacijom na terenu. Svi interfejsi se posebno prilagođavaju shodno potrebama klijenta.

Naši kvalificirani inžinjeri su ovlašteni za instalaciju, programiranje i puštanje u rad SIEMENS SIMATIC serije, Schneider Modicon serije, Allen Bradley Micro850 Controller. Pored navedenih brendiranih serija PLC-ova, za koje smo prošli sve potrebne obuke, naši inžinjeri su spremni ponuditi i implementirati najzahtjevnije PLC sisteme. Iskustvo smo stekli na u proizvodnoj industriji, na autocestama (tuneli), komunalnoj infrastrukturi.

Sistemi daljinskog upravljanja i nadzora (SDUN) imaju za cilj nadzor i upravljanje različitim sistemima instaliranim na objektima (tunelima, cestarinskim prolazima, trafostanicama) duž trase autoceste, a svo upravljanje se u pravilu odvija preko centra kontrole i održavanja prometa koji je optičkim  prstenom povezan sa daljinskim stanicama (PLC) duž trase. Isporuka i konfiguracija daljinskih stanica, server, video zidova, lokalnih radnih stanica su paleta koju zaokružujemo u našem portfoliu usluga.  PLC sistemi koje implementiramo na autocestama imaju višestruke namjene, od upravljanja sistemom rasvjete, ventilacije u tunelima, elektroenergetskim napajanjem i UPS-om, prometno-informacijskim sistemom, video sistemom, vatrodojavom, nadzorom vrata pješačkih prolaza i prolaza za vozila u tunelu, sistemom ozvučenja i radio veza, SOS sistemom.

 

Inžinjering i izvođenje u ovom segmentu se sastoji od:

Izrada projektnih zadataka i idejnih projakta

Dijagnostika postojećeg stanja opreme i protokola komunikacije

Izrada tehničkih rješenja

Konfiguracija opreme u saradnji sa našim dobavljačima

Izvođenje PLC sistema kroz asembliranje, PLC commissioning kontrolnih ormara

FAT testiranja

Integracija i SAT sa SCADA sistemom

Isporuka as-built dokumentacije (eplan nacrti, source codes, konfiguracijski fajlovi, …)