O nama

Kompanija Eding Telecom d.o.o. je osnovana 1998. godine i trenutno broji trenutno 90 stalno zaposlenih radnika, uglavnom visoke i srednje stručne spreme različitih specijalnosti. Naša najveća snaga su naši ljudi, gradimo ljude u svim segmentima firme, jer samo na taj način možemo pratiti tehnološke izazove koji se nalaze pred nama. Tendencija rasta broja uposlenika je eksponencijalnog karaktera shodno našem rastu u prethodnih nekoliko godina i planovima koje kreiramo shodnom budućim poslovima na tržištima BiH i regiona.

Eding Telecom je već dugi niz godina prepoznatljivo ime u svijetu telekomunikacija, IT tehnilogija, energetike i upravljanja. U skladu sa svjetskim trendovima i najnovijim tehnološkim dostignućima u oblasti informacione i komunikacione tehnologije nastoji svojim klijentima ponuditi najbolja i najfunkcionalnija riješenja u oblasti komunikacija. Od svog samog početka Eding Telecom konstantno prati i primjenjuje najnovije komunikacione tehnologije i proizvode renomiranih svjetskih kompanija, te nudi integrisana rješenja u oblasti informatike i komunikacija za mala, srednja i velika preduzeća.

Osnovna djelatnost firme su informacioni i telekomunikacioni sistemi (pristupne i mobilne mreže 4G, 4G+, 5G), sistemi za nadzor i upravljanje u energetici i industriji, sigurnosti sistemi (sistemi vatro dojave, protivprovale i video nadzorni sistemi). U oblasti energetike smo prisutni u segmentu elektrotehničkih sistema u oblasti izgradnje autocesta, kao i u oblasti zgradarstva i industrijskog segmenta energetike.

Informacioni i telekomunikacioni sistemi (pristupne i mobilne mreže 4G, 4G+, 5G).

Sistemi za nadzor i upravljanje u energetici i industriji.

Sigurnosti sistemi (sistemi vatro dojave, protivprovale i video nadzorni sistemi).

Elektrotehnički sistemi u oblasti izgradnje autocesta.

Zgradarstvo i industrijski segment energetike.

Eding Telecom posjeduje vlastitu infrastrukturu sa potrebnim tehničkim i kadrovskim potencijalom za projektovanje, izvođenje i nadzor nad izvođenjem radova. Kompanija posjeduje više radnih i proizvodnih jedinica, koje su organizovane kao zasebne cjeline za realizaciju projekata iz oblasti telekomunikacija, informatike, energetike i automatike. Sve organizacione jedinice posjeduju infrastrukturu kojom mogu pratiti dinamiku realizacije svih većih projekata.

Ubrzani razvoj firme na domaćem tržištu, kao i u regionu otvaranjem poslovnih jedinica u Hrvatskoj i Crnoj Gori, pratilo je uvođenje i implementacija standarda kvaliteta ISO 9001:2015, sistema integralnog upravljanja okolišem ISO 14001:2015, sistema kvaliteta pri zavarivanju topljenjem metalnih materijala prema ISO 3834-3: 2007.

Naši partneri su renomirane svjetske kompanije: Siemens, Nokia Siemens Networks, Ericcson, Vertiv, Huawei, ABB i brojne druge svjetske kompanije.

Naši klijenti su uvijek prioritet, a njihovo zadovoljstvo je naš cilj.