Klijentska zona

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku.

BH JEZICIENGLISH
 

Data Centar

Energetska Efikasnost

 

Data centri su jedan od najvažnijih sredstava koje podupiru današnju globalno umreženu ekonomiju. To su objekti gdje računari i serveri usmjeravaju, upravljaju, pohranjuju i procesuiraju data podatke i informacije od kojih kompanije i korisnici ovise. Da bi poslovno-kritične aplikacije i temperaturno osjetljivi elektronički uređaji radili prema vrhovnim performansama 24 sata dnevno, 7 dana u sedmicu, data centri zahtijevaju pouzdano napajanje i hlađenja. Sve to zahtijeva velike količine električne energije.

Povišena potrošnja energije za data centre, zajedno s povećanjem cijene energije je uticalo na pojačane strateške istrage o tome kako je moguće smanjiti troškove, upravljati kapacitetima a ujedno rast, i promicanje energetske odgovornosti.

 

    

"U Sjedinjenim Američkim Državama, američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) procjenjuje da su data centri trošili oko 61 milijardi kilovat-sati u 2006, za ukupnu cijenu električne energije od oko 4,5 milijardi dolara. To je dvostruko više električne energije koja se konzumirala u ovom sektoru u 2000."

 

Eding Telekom inženjeri su spremni isporučiti integrirana data centar infrastrukturna rješenja s visokom pouzdanosti, spretnost i niske ukupne troškove vlasništva. Pored pružanja 99,9% kroz 99,999% raspoloživosti sa redudantnim rješenjima koja smanjuju ljudske greške i prosječno vrijeme za oporavak, naša skalabilna, modularna arhitektura smanjuje vrijeme dizajna, izgradnje i implementacije do 80% i može smanjiti početni trošak pa i do 60%. Inovativna rješenja za hlađenje su efektivna sa potencijalom za niže troškove hlađenja do 50%.

 

 AC/DC Napajanje    Rashlađivanje    Ormari

   
više informacija   više informacija   više informacija