Klijentska zona

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku.

BH JEZICIENGLISH

BH Telecom izabrao Nokia Siemens Networks za implementaciju 3G mreže

Proširenje i modernizacija BH mobile mreže za poboljšanje korisničkih usluga

BH Telecom vrši nadogradnju svoje mreže kako bi pružili 3G mobile Internet pristup širom sjevernih i istočnih djelova Bosne i Hercegovine. Kompanija je izabrala Nokia-u Siemens Networks kao isporučioca 3G HSPA+ radio pristupne mreže kao i svih relevantnih usluga za implementaciju. Za BH Telecom korisnike nadogradnja će predstavljati bolju pokrivenosti, brži Internet pristup i bolje multimedialne servise. 

"Naši korisnici sve više usvajaju i koriste napredne pametne telefone (smartphone) i tablete koji zahtijevaju najbolju moguću kvalitetu u smislu pokrivenosti mreže i performansi", rekao je Nedžad Rešidbegović, Generalni Direktor BH Telecom-a. Niz "Nokia Siemens Networks" rješenja i odlična podrška usluga u mobilnim mrežama će rezultirati u vrhunsku kvalitetu mreže, kako bi mogli da pratimo napredak u današnjim mrežama. Pretplatnici će uskoro imati priliku da uživaju ​​u uslugama high-speed mobilne mreže kao što su video download i pretraživati Internet sa brzinom prenosa podataka do 30 Mbps. "

Za modernizaciju mreže BH Telecom-a, Nokia Siemens Networks će implementirati svoje nagrađivano rješenje Flexi Multiradio bazne stanice, kao najmanji i energetski najefikasniji sistem koji je modularan i lagan za implementaciju. Sama implementacija će uključivati ​​uvođenje 3G na 2100 MHz i 900 MHz što će da rezultira u veću pokrivenost, kao i Dual Cell HSPA + za veće brzine prenosa podataka. Nokia Siemens Networks će također nadograditi multi-vendor mrežni NetAct sistem upravljanja kako bi se efikasnije vršio nadzor, optimizacija i konfiguracija mreže BH Telecom-a.

Osim toga, Nokia Siemens Networks će pružiti niz usluga, uključujući upravljanje projektima, implementaciju mreže, optimizacija, i usluge za poboljšanje efikasnosti mreže i unaprijediti kvalitet usluga.

"Održavanje rasta i vodstvo na tržištu zahtjeva stalnu inovaciju i poboljšanje", rekla je Elvedina Vugic, BH Telecom account menadžer u Nokia Siemens Networks-u. "Mi smo ponosni da je ovakav projekat povjeren nama i da će podržati BH Telecom za izgradnju najinovativnije širokopojasne i 3G mreže, ujedno i dalje jačati naše uspješno i dugogodišnje partnerstvo sa BiH vodećim mobilnim operaterom.
 

Nazad